Det som inte fick hända, hände…

Det som inte fick hända, hände.. Fina fina Diva kastade den 23/2 sitt fina lilla föl på dygn 261 med endast 74 dagar kvar till beräknad fölning. Ett fuxfärgat litet stoföl som vi verkligen hade sett fram emot så otroligt otroligt mycket. Så vårt fina föl e. Springbank II VH får vi alltså inte uppleva och se växa upp.

Det känns verkligen super jobbigt! Som tur i allt så mår i alla fall Diva bra, hon verkar tagit allt med ro och enligt uppdateringar så busar så snön yr i hagen, så hon verkar pigg och glad.

Det här skulle dessutom bli vårt första egna föl plus att hon gått så långt in i dräktigheten, så det gör att det känns än mer jobbigt att förlora fölet!

Vi flyttar ju in på Skönadal om ca en månad, då skulle ju Diva och lilla fölis få gå i stor gräshage på anläggning och vi skulle få njuta varenda sekund av att få klappa på vår alldeles egna lilla föl mule. Tyvärr blir det sällan så som man tänkt sig…

28238511_10216060269927837_3121289315189440112_o

Foto: Ekeby Stuteri

Ett stort tack till Ekeby Stuteri som tar väl hand om Diva och som tyvärr fick ta hand om fölunge och sto efter det tråkiga som hände. Tacksam för proffsigt bemötande och snabb information, trots att det var väldigt tråkiga besked vi fick ta emot.

Bruksprovet 2018!

IMG_4939.jpg
Foto; Madeleine Andersson  https://anderssonsfoto.weebly.com

Nu är Deesel anmäld till årets Svenska bruksprov i Flyinge 27/2-4/3 för 4.åriga gångartshästar. Vi ser så mycket fram emot att få åka ner och hoppas på en bra vecka. Deesel utvecklas för varje dag som går och besitter en enorm kapacitet för framtiden.

Igår var vi och hälsade på honom hos Medin Dressage där han står för utbildning hos Jonathan Medin som också är den som kommer att visa Deesel på bruksprovet.

Vi hade en fotograf ute för att ta bilder på Deesel inför bruksprovet, en enorm tur hade vi med vädret, strålande sol och gnistrande snö. Sagolika bilder på sagolik hingst! Då vår samarbetspartner, Equine By Vidal Photography, tyvärr var bortrest, tog vi denna gång hjälp utifrån med fotografering.

Därefter kikade vi på Deesel under ryttare, en enorm utveckling sedan vi såg honom sist, han såg oerhört nöjd ut och det är alltid lika roligt att se honom riden så mjukt och fint av Jonathan!

 

Ny sponsor!

Vi är oerhört glada att få presentera vår första sponsor och samarbetspartner!

Equine By Vidal Photography

EquineByVidalPhotography

Vi kan nu stolt berätta att vi har inlett ett samarbete med den fantastiska fotografen Mayra Vidal som driver Equine By Vidal Photography. Tack vare detta fantastiska samarbete, kommer vi att kunna presentera sagolika bilder och rörligt material på oss och våra hästar för er här på hemsidan och i våra sociala medier.

Stort tack till Equine By Vidal Photography som valt att inleda detta samarbete med oss! Vi ser spänt fram emot vår första fotosession tillsammans!

Passa på att kika in på Mayra´s Facebook och Instagram för att njuta av fantastiska bilder och ta kontakt med henne för att boka din egen fotosession och föreviga minnen!

Facebook sida                Instagram konto

Det går framåt

Är nu på plats i Skåne för lite ärenden och besök på gården för att mäta inför beställning av boxfronter etc. Har under senaste veckan fört intensiv dialog med diverse leverantörer och beslut har tagits om vilken leverantör och typ av box vi ska ha.

Bruksprovet närmar sig och planeringen pågår för fullt, vi är så spända inför den här säsongen med allt vad den innebär!

Samtal kring sponsring/samarbeten pågår för fullt och vi hoppas kunna presentera lite spännande saker snart. Bruksprovet är ett särskilt bra forum att synas på som företag, så ni som ännu inte hört av er men vill synas bland större publik – skynda att ta kontakt så ni inte missar en fantastisk chans!

Planering pågår

Just nu planeras mycket samtidigt, det är många saker som ska klaffa och många beslut som ska tas gällande nya gården. Allt ifrån material på nya boxfronterna i stallet, till inredning i sadelkammaren och färgsättning i huset.

Just det här med leverantörer är ju en helt egen kategori för sig själv.. De är ju verkligen inte helt enkla att ha att göra med, konstiga påslag på offerter, svåra att få tag i, långsamma att ge besked, etc. Känns så märkligt och framförallt, oseriöst. Vill de inte sälja sina produkter? Ha bra rykte? När väl någon är snabb, trevlig och vänligt besvarar frågor och specificerar offerter så blir man väldigt överraskad. Spännande att se vad valet faller på till slut, vi har en favorit just nu, men håller lite på det ett tag till.

Förutom att stallet och flytten planeras in i minsta detalj så håller även allt på att bokas och planeras inför bruksprovet. Det är mer saker att rodda i än vad man kan tänka sig, men man lär sig mycket längst vägen. Framförallt ska det bli oerhört roligt att kunna sitta på läktaren som hästägare och njuta av att se honom på banan. Nej, nu ska vi inte gå händelserna i förväg, vi är inte där än.

Nästa vecka åker vi ner till Skåne för lite ärenden, vi ska bl.a. förbi gården för att måtta lite till ombyggnationerna och alla tillstånd och blanketter som ska fyllas i och skickas in till länsstyrelsen. Ska bli riktigt roligt att få åka ner igen och kika på vår gård. Tiden går fort och nu är det inte långt kvar tills flyttlasset går. Vi har tidigarelagt flytten, så som det ser ut nu så kommer vi att flytta ner i mitten av april, alltså 2v tidigare än vi först hade planerat. Åh som vi längtar!

IMG_4080

Såhär ser alltså boxfronterna som sitter i stallet ut idag. Vi kommer att byta ut alla då vi behöver ha höga fronter som man kan stänga om då vi har både föl och hingstar. Dessa fronter som sitter där idag kommer att säljas, så om det är någon som redan nu vet att de ska inreda stall och är sugen på 4st fina kvalité fronter, hojta till. 

Ny vara till salu!

Fliken Till salu är uppdaterad med ett par Petrie Olympic dressyrstövlar i oerhört fint skick för ett väldigt förmånligt pris, kika in!

6831952434

Snabbvisit hos Deesel

Idag tog vi oss en biltur för att åka och hälsa på Deesel som vi inte sett sen 19.e december. Det var väldigt roligt att se honom igen och han såg oerhört nöjd ut i boxen.

Vi åkte ner för att lämna ett nytt stalltäcke åt honom då det förra började bli alldeles för litet och var skitigt. Han såg så fin ut i nya täcket och framförallt – ett täcke med bra passform i rätt storlek.

När vi ändå var där så passade Michelle på att behandla honom med Pharmalight som hon regelbundet gör i förebyggande syfte.

Just Pharmalight behandlingarna är något Deesel verkligen älskar, han står avslappnad och gäspar nöjt. Känns skönt att kunna erbjuda honom regelbundna behandlingar i förebyggande syfte, framförallt när han matchas mot lite större utmaningar i år.

26220559_167827037163723_4330794665712487054_o

%d bloggare gillar detta: